Home   Programma   Deelname   Tochten per
vertrekpunt
  Over het
Fietsgilde
  Actueel   Contact
& links
 

Met het Fietsgilde Apeldoorn

kom je nog eens ergens!


Actueel

Raadpleeg deze website voor de actuele informatie en eventuele covid-19 beperkingen.

 


 
Bijgewerkt 11 juni 2022 Fietsinformatiedag voor senioren in Apeldoorn.

Op woensdag 15 juni organiseren Doortrappen Apeldoorn en de Fietsersbond een fietsinformatiedag in Apeldoorn. Tijdens deze dag helpen fietsdocenten van de Fietsersbond senioren veilig op het zadel. De fietsinformatiedag vindt van 10.00 – 14.00 uur plaats bij De Groene Hoven aan de Koninginnelaan 280. Om 10.30 uur wordt daarnaast de eerste Apeldoornse Doortraproute geopend door wethouder Anja Prins. De route kan daarna gelijk worden gefietst. Met kans op mooie prijzen.

Voor meer informatie zie : https://www.doortrappen.nl/per+gemeente/doortrappen+in+apeldoorn/nieuws+apeldoorn/2234305.aspx?t=Fietsinformatiedag-voor-senioren-in-Apeldoorn 
Bijgewerkt 4 februari 2022 Vorig jaar hebben wij niet alle ritten kunnen rijden vanwege het covid-19 virus. De tochten die we wel hebben kunnen rijden hebben we met aangepaste afstanden en verplichte aanmelding kunnen voltooien.
Dit jaar hebben we geleerd van het afgelopen jaar en ook geluisterd naar de opmerkingen van onze deelnemers.
Daarom hebben we besloten om de tochten niet meer in te korten zoals vorig jaar en houden we de originele afstand aan.
Wel gaan we groepen zowel linksom als rechtsom laten rijden, zodat we zo min mogelijk met meerdere groepen op dezelfde pauzeplek zijn.
Wel houden wij de verplichte aanmelding aan, zodat we van te voren rekening kunnen houden met het aantal deelnemers per groep, al naar gelang de covid-19 beperkingen dit toe laten.


 
  Aanmeldingsprocedure:

U moet zich van tevoren aanmelden, het liefst via e-mail (fietsgilde@ziggo.nl), maar telefonisch kan ook op werkdagen tussen 18:00 en 20:00 (06 83605380). Vermeld de datum van de fietstocht en het aantal personen.

Mochten er te veel aanmeldingen zijn, dan krijgt u bericht indien u niet mee kunt fietsen.

U moet zich bij het startpunt aanmelden, zodat we weten wie er meefietst. Noteer zelf de naam van de gids die uw groep begeleid, zodat we ingeval van een besmetting, andere deelnemers kunnen informeren.

Het aanmeldingsformulier wordt 3 weken bewaard en daarna vernietigd.

We proberen er voor te zorgen dat er slechts één groep gelijktijdig bij een pauzeplek aanwezig is. Houd er rekening mee dat er misschien geen horeca aanwezig is.

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en van de overheid. Eventueel zullen we onze fietstochten tijdelijk moeten staken. Ook dit vermelden wij op onze website. 
Covid-19 protocol Fietsgilde Apeldoorn :

- Blijf thuis als u klachten en/of koorts heeft of als een huisgenoot covid-19 heeft of een vermoeden daarvan.

- Aanmelding verplicht, bij voorkeur via e-mail (fietsgilde@ziggo.nl), maar telefonisch kan ook op werkdagen tussen 18:00 en 20:00 (06 83605380). Vermeld de datum en naam van de fietstocht en het aantal personen. Aanmelden kan nog tot de dag voor de tocht.

- Was vaak uw handen met water en zeep. Neem zelf handgel  of zeep mee, als u dat nodig acht.

- Uitsluitend met gepast geld betalen.

- Uw naam en eventueel contactgegevens worden op het registratieformulier ingevuld, dit bepaalt tevens de groepsindeling.

- Mocht u binnen 2 weken na uw deelname met covid-19 besmet zijn, meld dit dan zodat we andere deelnemers kunnen informeren. Doe dit per mail naar secretaris@fietsgilde-apeldoorn.nl

- Houd bij vertrek, pauzeplekken en tussenstops 1.5 meter afstand van elkaar.

- Aanwijzingen van de gidsen opvolgen.

- Achter elkaar fietsen, tenzij uw partner tot hetzelfde huishouden behoort. 

2022 - Nieuwe gidsen gezocht
Ter versterking van onze organisatie zijn we voortdurend op zoek naar mensen die interesse hebben in het begeleiden van deze fietstochten. Wat moet je daarvoor kunnen?
Natuurlijk moet je een tocht van 30 – 60 km door het buitengebied rond Apeldoorn goed kunnen volbrengen. De fietssnelheid ligt op ca. 15 km/uur en er zijn onderweg een paar pauzes.
Verder moet je het leuk vinden om met een groep van ca. 15 – 20 personen om te gaan en voor hen als aanspreekpunt te fungeren.

Ook dien je onderweg iets te vertellen over wat er te zien is. Die kennis hoef je niet zelf te hebben of te verzamelen, want in onze uitgebreide gidsenhandboeken is alle informatie voorhanden.
Je fietst de tocht aan de hand van een duidelijke routebeschrijving. Bovendien wordt de tocht met de betreffende gidsen enige dagen van te voren voorgefietst.
De tochten worden gereden op doordeweekse dagen, niet in het weekend.

Het eerste jaar geldt als periode van kennismaking en introductie. Samen met je mentor bepaal je de inhoud van deze introductieperiode en welke ontwikkeling het beste bij je past.

De beloning bestaat uit een plezierige dag in de buitenlucht en het enthousiasme en de dank van de deelnemers. En je weet steeds beter de weg in het gebied rondom Apeldoorn waarbij je veel kennis opdoet over natuur, cultuur en geschiedenis.
Eventuele onkosten worden natuurlijk vergoed.

Interesse gekregen en meer weten?

Stuur voor een vrijblijvend gesprek een e-mail aan voorzitter@fietsgilde-apeldoorn.nl .

 


 
2020 - Aantal deelnemers

In het jaar 2020 hadden we 0 deelnemers dankzij de corona crisis.

In het jaar 2018 hadden we een nieuw record aantal fietsers namelijk 1697 deelnemers.

Het blijkt dat steeds meer mensen bekend zijn met onze tochten. En ook de enthousiaste verhalen die onze deelnemers in hun sociale kring vertellen, zorgen voor belangstelling.
Op iedere tocht - zelfs aan het eind van het seizoen - begroeten wij deelnemers die voor de eerste keer met ons meefietsen. Dat zijn zowel inwoners van Apeldoorn en omgeving als toeristen. Zij allen genieten van het moois dat de Veluwe en de IJsselvallei rondom Apeldoorn te bieden hebben.De weersgesteldheid blijkt een belangrijke factor te zijn om voor deelname aan onze tochten te kiezen. Mede door de mooie droge zomer was het aantal deelnemers erg hoog bij alle tochten. In 2018 was het hoogste aantal deelnemers 97 en het laagste 42.

Deelnemers per jaar:

In 2020 : 0
In 2019: 1468
In 2018: 1697
In 2017: 1520
In 2016: 1566
In 2015: 1438
In 2014: 1400
In 2013: 1160
In 2012: 1490
In 2011: 1270
In 2010: 0880
In 2009: 0985
In 2008: 1070

 


 
   


Giant Store Van Hest Tweewielers

Klik op een logo voor meer informatie over onze sponsors of ga naar de pagina 'Over het Fietsgilde'