Home   Programma   Deelname   Tochten per
vertrekpunt
  Over het
Fietsgilde
  Actueel   Contact
& links
 

Met het Fietsgilde Apeldoorn

kom je nog eens ergens!


Actueel  


 

 

Fietstocht : BELEEF HET KANAAL
Op dinsdag 25 juni organiseert de Stichting Beleef Het Kanaal in samenwerking met het Fietsgilde Apeldoorn een fietstocht : Beleef Het Kanaal.

Startplaats : Bij het sluisje aan het Kanaal.

Tijdstip vertrek 10:00 uur.

Lengte van de tocht ca. 50 km.

Kosten zijn € 2,50 per persoon bij aanvang van de tocht contant te betalen.

Aanmelden is niet nodig. Wel brood voor de lunch meenemen. We pauzeren 3 keer op plekken waar een toilet aanwezig is, en waar u ook koffie/thee/fris/ijs kunt kopen.
De tocht gaat over vlak terrein, bijna altijd over verharde wegen. Langs het Apeldoorns Kanaal, De Grift, de Baronnenlijn en de Weteringen.

Zie ook de website van Beleef Het Kanaal : https://beleefhetkanaal.nl/

 


 

2019 - Nieuwe gidsen gezocht
Ter versterking van onze organisatie zijn we voortdurend op zoek naar mensen die interesse hebben in het begeleiden van deze fietstochten. Wat moet je daarvoor kunnen?
Natuurlijk moet je een tocht van 30 – 60 km door het buitengebied rond Apeldoorn goed kunnen volbrengen. De fietssnelheid ligt op ca. 15 km/uur en er zijn onderweg een paar pauzes.
Verder moet je het leuk vinden om met een groep van ca. 15 – 20 personen om te gaan en voor hen als aanspreekpunt te fungeren.

Ook dien je onderweg iets te vertellen over wat er te zien is. Die kennis hoef je niet zelf te hebben of te verzamelen, want in onze uitgebreide gidsenhandboeken is alle informatie voorhanden.
Je fietst de tocht aan de hand van een duidelijke routebeschrijving. Bovendien wordt de tocht met de betreffende gidsen enige dagen van te voren voorgefietst.
De tochten worden gereden op doordeweekse dagen, niet in het weekend.

Het eerste jaar geldt als periode van kennismaking en introductie. Samen met je mentor bepaal je de inhoud van deze introductieperiode en welke ontwikkeling het beste bij je past.

De beloning bestaat uit een plezierige dag in de buitenlucht en het enthousiasme en de dank van de deelnemers. En je weet steeds beter de weg in het gebied rondom Apeldoorn waarbij je veel kennis opdoet over natuur, cultuur en geschiedenis.
Eventuele onkosten worden natuurlijk vergoed.

Interesse gekregen en meer weten?

Stuur voor een vrijblijvend gesprek een e-mail aan voorzitter@fietsgilde-apeldoorn.nl .

 


 

Sporen van ijzer
In het kader van de Nationale Archeologiedagen 2018 en de tentoonstelling over de ijzerwinning op de Veluwe in Museum CODA in het voorjaar van 2019 is een nieuwe van een fietsroute voorziene versie samengesteld van het Themaboekje Speuren naar ijzer in Apeldoorn.

De fietsroute is samengesteld in samenwerking met het door de Archeologische Werkgroep Apeldoorn, Fietsgilde Apeldoorn, de Sectie Archeologie van de gemeente Apeldoorn, IVN Natuureducatie afdeling Apeldoorn en het Erfgoedplatform Apeldoorn.

Het fietsrouteboekje Sporen van ijzer is te downloaden via http://www.erfgoedplatformapeldoorn.nl/specials/speciale-berichten/wandel-en-fietsroutes/

Voor de liefhebbers van routes op het scherm is de route ook opgenomen in de IVN Routes app.

Zie hiervoor de IVN website op : https://www.ivn.nl/afdeling/apeldoorn/fietsroute-sporen-van-ijzer

De IVN Routes app is gratis te downloaden in de Google Play Store en in de Apple Store. Ook het downloaden van routes is gratis. 
2018 - Aantal deelnemers
In het jaar 2018 hebben we een nieuw record aantal fietsers aan onze tochten gehad.
Het waren er 1697.

Het blijkt dat steeds meer mensen bekend zijn met onze tochten. En ook de enthousiaste verhalen die onze deelnemers in hun sociale kring vertellen, zorgen voor belangstelling.
Op iedere tocht - zelfs aan het eind van het seizoen - begroeten wij deelnemers die voor de eerste keer met ons meefietsen. Dat zijn zowel inwoners van Apeldoorn en omgeving als toeristen. Zij allen genieten van het moois dat de Veluwe en de IJsselvallei rondom Apeldoorn te bieden hebben.

De weersgesteldheid blijkt een belangrijke factor te zijn om voor deelname aan onze tochten te kiezen. Mede door de mooie droge zomer was het aantal deelnemers erg hoog bij alle tochten. In 2018 was het hoogste aantal deelnemers 97 en het laagste 42.

Deelnemers per jaar:
In 2018: 1697
In 2017: 1520
In 2016: 1566
In 2015: 1438
In 2014: 1400
In 2013: 1160
In 2012: 1490
In 2011: 1270
In 2010: 0880
In 2009: 0985
In 2008: 1070

 


 
   


Giant Store Van Hest Tweewielers

Klik op een logo voor meer informatie over onze sponsors of ga naar de pagina 'Over het Fietsgilde'