De Imbosch (immen zijn bijen) is een nederzetting in het Nationaal Park Veluwezoom, gesticht in 1764 door baron Jan van Torck van Rosendael.
Terlet is het Nationaal Zweefvliegcentrum, een vliegveld voor uitsluitend zweefvliegtuigen, opgericht in 1930 op de Terletse heide.

Imbos en Terlet

MENU
Home
Programma
Tochten per vertrekpunt
 

programma 2018: dinsdag 14 augustus
   
bijdrage: € 2,50 per persoon
   
karakteristiek: Dagtocht van ca. 50 km; pittige route over zowel geasfalteerde wegen en paden als over zandwegen met flink veel heuvels. Attentie voor e-bikeberijders.
   
globale route: Apeldoorn - Lieren - Oosterhuizen - Loenen - Loenermark - Veluwezoom - Terlet - Loenermark - Oosterhuizen - Apeldoorn
   
vertrek: om 10.00 uur bij Winkelcentrum De Eglantier
Wijkgebouw De Stolp, Violierenplein 101
klik hier voor kaart en route naar het vertrekpunt
 
   
beschrijving: We fietsen door De Maten naar het Apeldoorns Kanaal en volgen dat zuidwaarts. Al gauw slaan we af om richting Lieren te rijden. Over de Beekberger enk gaan we via Oosterhuizen en langs de golfbaan naar Loenen. Hier is de koffiepauze bij Zorgboerderij De Groote Modderkolk.

Daarna rijden we verder door de buurtschap Zilven naar de Loenermark. Vervolgens komen we in Nationaal Park Veluwezoom, waarin de nederzetting De Imbos ligt.
We fietsen verder door het natuurgebied, zien nog een monument voor een neergestort oorlogsvliegtuig, en komen zo bij het zweefvliegcentrum Terlet. Een leuke plek voor de lunchpauze.

Vanaf Terlet rijden we weer door de Loenermark en daarna langs de Vrijenbergerspreng.
Even verderop stoppen we voor de theepauze.
Door het buitengebied van Beekbergen en de Klarenbeekse Hooilanden komen we terug bij het vertrekpunt.