Kasteel De Nijenbeek bestond al in 1296 en diende in de 14e eeuw als gevangenis in de broedertwist over de opvolging van de hertog van Gelre.
De rune van de Nijenbeek ligt aan een oude IJsselarm.

De Oude IJssel

MENU
Home
Programma
Tochten per vertrekpunt
 

programma 2019: woensdag 10 juli
   
bijdrage: € 2,50 per persoon
   
karakteristiek: Dagtocht van ca. 50 km over vlakke wegen door de IJsselvallei
   
globale route: Apeldoorn - Wilp Achterhoek - Bussloo - Nijenbeek - Voorster Klei - Empe - Voorst - Klarenbeek - Apeldoorn
   
vertrek: om 10.00 uur bij Winkelcentrum De Eglantier
Wijkgebouw De Stolp, Violierenplein 101
klik hier voor kaart en route naar het vertrekpunt
 
   
beschrijving: Via de Ecofactorij en Wilp Achterhoek rijden we naar het recreatiegebied Bussloo. Bij een paviljoen stoppen we voor de koffiepauze.

We vervolgen onze tocht en komen aan de IJssel bij de rune van kasteel De Nijenbeek waar in de middeleeuwen een Gelders edelman geruime tijd gevangen zat.
Daarvandaan steken we de oude bandijk over naar Voorst en stoppen we voor de lunchpauze bij bakker Bril in Gietelo.

Vervolgens gaan we naar het gemaal van de Voorsterbeek. Hier hebben we een prachtig uitzicht over de IJsselvallei. We rijden door de Voorster Klei en langs een oude IJsselarm naar Empe.

We fietsen daarna in de richting Voorst. Na de pauze bij boerderij De Kolke gaan we verder in de richting van Klarenbeek.
Dan slaan we af en rijden langs de Beekbergse Beek en daarna richting de Klarenbeekse hooilanden. Door de wijk De Maten komen we weer bij het vertrekpunt.