Het IJssellandschap is doorsneden met weteringen en sloten om het water dat van het Veluwemassief stroomt, af te voeren naar de IJssel.
De IJssel krijgt als uitloper van de Rijn steeds meer water te verwerken. Opdat wij ook in de toekomst droge voeten houden krijgt de rivier meer de ruimte.

Hoogwatergeul

MENU
Programma
Overzicht fietstochten
Home
 

programma 2020: woensdag 3 juni
   
bijdrage: € 2,50 per persoon
   
karakteristiek: Dagtocht van ca. 60 km over vlakke asfaltfietspaden, binnenwegen en een enkel onverhard pad naar de hoogwatergeul bij Veessen.
   
globale route: Wenum - Jonas - Vaassen - Kievitsveld - Oene - Markluiden - Veessen - Markluiden - Oene - Nijbroek - De Vecht - Apeldoorn
   
vertrek: om 10.00 uur bij restaurant op woonboulevard,
Het Rietveld, hoek Laan van Osseveld/ Zutphensestraat
klik hier voor kaart en route naar het vertrekpunt
 
   
beschrijving: We rijden door de woonwijk Zevenhuizen naar het Kanaal.

Deze volgen we naar Wenum om via Jonas naar Vaasen te gaan. Dan rijden we langs Vaassen naar het Kievitsveld, waar we het Kanaal oversteken om de koffiepauze te houden bij Camping 't Hinkel.

Daarna rijden we naar Oene en doorkruisen Markluiden om bij de Hoogwatergeul uit te komen. Deze doorkruisen we om in Veessen bij de Molen de lunchpauze te houden.

Dan gaan we via een andere weg door Markluiden weer terug naar Oene.

Langs oude Weteringen en een oud kerkepad slingeren we naar Nijbroek, alwaar we de theepauze houden bij Dorpshuis Nijbroek.

Via De Vecht gaan we weer terug naar het vertrekpunt.