De grafheuvels op de Veluwe zijn archeologische monumenten uit de prehistorie die nu nog zichtbaar zijn in het landschap.
De boomstronkenkathedraal is een kunstwerk, geschonken door prinses Beatrix ter gelegenheid van haar zestigste verjaardag in 1998. Het bestaat uit 40 bronzen boomstronken, die zijn geplaatst in het grondpatroon van de zuilen van de kathedraal van Reims.

Grafheuvels

MENU
Home
Programma
Tochten per vertrekpunt

I.v.m. de Covid-19 beperkingen moeten we 1.5 meter afstand houden en hebben een registratieplicht.

Ook rijden we daardoor een aangepaste route van ongeveer 40 km.

AANMELDING IS VERPLICHT !

 

programma 2021: woensdag 21 juli
   
bijdrage: € 2,50 per persoon
Aanmelden

Aanmelden het liefst via e-mail (fietsgilde@ziggo.nl), maar telefonisch kan ook op werkdagen tussen 18:00 en 20:00 (06 83605380). Vermeld de datum van de fietstocht en het aantal personen.

 

karakteristiek: Dagtocht van ca. 40 km, stevig maar prachtig, over voornamelijk halfverharde en soms onverharde bospaden door (af en toe sterk) heuvelachtig terrein.
Een tocht door het Kroondomein voor ervaren fietsers.
 
   
vertrek: om 10.00 uur bij Café De Hamer
hoek Zwolseweg/Wieselseweg

klik
hier voor kaart en route naar het vertrekpunt
 
   
beschrijving: We gaan de Koninklijke Houtvesterij binnen bij het wildrooster in de Wieselseweg. Vanaf hier lopen we kans wilde zwijnen en edelherten tegen te komen.

Voorbij de boswachterswoning slaan we af naar het noorden en 'bedwingen' de Valkenberg. Na de afdaling fietsen we via Niersen naar Camping De Helfterkamp in Vaassen voor de koffiestop.

We rijden verder door het kroondomein en komen we langs een aantal grafheuvels

Bij camping De Wildhoeve pauzeren we voor de lunch.

Dan gaan we dieper het Kroondomein in, passeren het Boshuis en het Putter Koppel en komen zo uiteindelijk bij de Boomstronkenkathedraal. Geen echte boomstronken en ook geen kathedraal maar een kunstwerk van brons, geschonken door prinses Beatrix.

Iets verderop is het hooggelegen uitzichtpunt "Van Haersma de Wit", ter herinnering aan de jagermeester van koningin Wilhelmina. Dat is ook de plek voor de theepauze.

Over de Wieselseweg komen we, na een afslag, bij de schildershut van Wilhelmina.
We vervolgen de Wieselseweg terug naar het vertrekpunt.