In 1813 vochten de Kozakken de Franse overheersers ons land uit. De oversteek van de Kozakken van Overijssel naar Gelderland gebeurde door het aanleggen van een schipbrug tussen Fortmond en Veessen, waar de IJssel smal is.

Fortmond en het Kozakkenveer

MENU
Programma
Overzicht fietstochten
Home
 

programma 2020: dinsdag 22 september
   
bijdrage: € 2,50 + € 0,50 pontgeld is totaal € 3,00 per persoon
   
karakteristiek: Dagtocht van ruim 60 km. naar het Kozakkenveer tussen Fortmond en Veessen over vlakke, meestal geasfalteerde wegen en fietspaden aan beide zijden van de IJssel
   
globale route: Apeldoorn - Twello - Deventer - Diepenveen - Fortmond - Olst - Welsum - Terwolde - Teuge - Apeldoorn
   
vertrek: om 10.00 uur bij restaurant op woonboulevard,
Het Rietveld, hoek Laan van Osseveld/ Zutphensestraat
klik hier voor kaart en route naar het vertrekpunt
 
   
beschrijving: We fietsen naar het Kozakkenveer in de IJssel. Dat speelde 200 jaar geleden een rol in de geschiedenis van Nederland.

Via de wijk en het landgoed Het Woudhuis rijden we Apeldoorn uit op weg naar Twello. Daar stoppen we voor de koffiepauze bij het Kringloopcentrum.

Vervolgens steken we op de spoorbrug de IJssel over naar Deventer, waarna we verder rijden richting Diepenveen. We vervolgen de tocht naar Olst waar we pauzeren voor de lunch bij de Olsterhof.

Daarna fietsen we langs Fortmond en het Kozakkenveer en steken bij Olst de IJssel opnieuw over om in Welsum te komen. Daarvandaan fietsen we richting Terwolde en pauzeren we bij Kriebelz.

Onderweg op de terugweg naar Apeldoorn komen we langs Teuge.

Dan rest nog het laatste stuk naar het vertrekpunt.