Averlo is een buurtschap in het landelijk gebied van de gemeente Deventer. Het was vroeger een van de zes marken in het schoutambt Colmschate.

Abdij Sion was een cisterciŽnzerabdij van trappisten in Diepenveen. Het kloostercomplex waarvan de gebouwen voor een deel uit het eind van de negentiende eeuw stammen is erkend als rijksmonument.

Deventer

MENU
Home
Programma
Tochten per vertrekpunt

I.v.m. de Covid-19 beperkingen moeten we 1.5 meter afstand houden en hebben een registratieplicht.

Ook rijden we daardoor een aangepaste route van ongeveer 40 km.

AANMELDING IS VERPLICHT !

 

programma 2021: vrijdag 2 juli
   
bijdrage: € 2,50 per persoon
Aanmelden

Aanmelden het liefst via e-mail (fietsgilde@ziggo.nl), maar telefonisch kan ook op werkdagen tussen 18:00 en 20:00 (06 83605380). Vermeld de datum van de fietstocht en het aantal personen.

 

karakteristiek: Dagtocht van ca. 60 km over vlakke wegen door de IJsselvallei en Deventer.
   
vertrek: om 10.00 uur bij restaurant op woonboulevard,
Het Rietveld, hoek Laan van Osseveld/ Zutphensestraat
klik hier voor kaart en route naar het vertrekpunt
 
   
beschrijving: Vanaf het vertrekpunt rijden we door wijk en landgoed Woudhuis naar Wilp Achterhoek. Daarna fietsen we richting Bussloo en houden de koffiestop bij kiosk Withagen.

Via Twello en de Wilpsedijk komen we bij de brug over de IJssel naar Deventer.

In Deventer rijden we naar het Overijssels kanaal en volgen dat totdat we afslaan naar Het buurtschap Averlo. Daar hebben we de lunchpauze bij boerderijcamping De Kleine Lippe.

We vervolgen de tocht door de buurtschap Averlo en komen daarna bij de (voormalige) abdij Sion. Via de Averlose Houtweg komen we weer terug in Deventer.
Over het fietspad op de spoorbrug rijden we naar Twello. Door Duistervoorde komen we dan bij de Kringloopwinkel en stoppen daar voor de theepauze.

Het laatste deel van de tocht gaat door het buitengebied van Teuge en door de wijk Osseveld Oost, over de autoluwe fietsstraat terug naar het vertrekpunt.