De uiterwaard Cortenoever nabij Brummen bood het achterland onvoldoende bescherming tegen het hoogwater zoals dat de komende tijd verwacht kan worden. Daarom is er in het kader van Ruimte voor de rivier de bestaande dijk verlegd naar het binnenland.

Cortenoever

MENU
Home
Programma
Tochten per vertrekpunt
 

programma 2019: donderdag 5 september
   
bijdrage: € 2,50 per persoon
   
karakteristiek: Dagtocht van ca. 55 km over vlakke wegen via Brummen naar de uiterwaard Cortenoever waar de dijk is verlegd om het achterland te beschermen tegen toekomstig hoogwater.
   
globale route: Apeldoorn - Klarenbeek - Klein Amsterdam - Hall - Brummen - Cortenoever - Tonden - Empe - Klarenbeek - Apeldoorn
   
vertrek: om 10.00 uur bij Winkelcentrum De Eglantier
Wijkgebouw De Stolp, Violierenplein 101
klik hier voor kaart en route naar het vertrekpunt
 
   
beschrijving: Vanuit Apeldoorn fietsen we richting Klarenbeek en we vervolgen de tocht naar Klein Amsterdam. Inmiddels is het tijd geworden voor de koffiepauze. Die houden we bij De Hommel.

Dan gaan we richting Hall en volgen het fraaie Hallsepad naar Brummen. We steken door Brummen naar het buurtschap en uiterwaard Cortenoever. Via de nieuwe en de oude dijk komen we bij Zorgboerderij Cortenoever waar we de luchpauze houden.

Na de pauze rijden we verder langs het Huis Reuverweerd en gaan we richting Empe en gaan dan theepauze houden bij Natuurcamping De Haverkamp.

Via het dorp Klarenbeek, de Hooilanden en De Maten rijden we terug naar het vertrekpunt.