Bronkhorst komt al vele eeuwen in de boeken voor. Vanaf het jaar 1140 tot in de 16e eeuw regeerden er de machtige Heren van Bronkhorst.
Het kasteel viel in 1828 ten prooi aan de slopershamer. Het stadje kreeg in de 20e eeuw nieuw elan door een omvangrijke restauratie.

Heren van Bronkhorst

MENU
Home
Programma
Tochten per vertrekpunt

programma 2017: woensdag 24 mei
   
afstand: Dagtocht van ca. 60 km door de IJsselvallei over vlakke wegen.
Via de pont bij Dieren naar het stadje Bronkhorst.
   
globale route: Apeldoorn - Oosterhuizen - Eerbeek - Laag Soeren - Dieren - Bronkhorst - Brummen - Tonden - Klarenbeek - Apeldoorn
   
vertrek: om 10.00 uur bij Winkelcentrum De Eglantier
Wijkgebouw De Stolp, Violierenplein 101
klik hier voor kaart en route naar het vertrekpunt
 
   
beschrijving: We rijden door De Maten naar het kanaal en gaan langs Lieren en Oosterhuizen richting Loenen. Daar pauzeren we bij de Zorgboerderij de Groote Modderkolk.

Vervolgens rijden we naar Eerbeek, langs Huize Eerbeek en de Kopermolen en verder naar Laag Soeren met het Priesznitzmonument. Daarna komen we in Dieren en steken vandaar met de pont de rivier over naar de andere kant.
Zo komen we in Bronkhorst, waar we voldoende lang pauzeren om alles te bekijken.

We steken met de veerpont weer de IJssel over en vervolgen via Brummen en de buurtschap Oeken onze tocht. We bereiken het Huis Voorstonden en vlak daarbij vinden we bij boerderij 'Het Jodink' een mooie plek voor de theepauze.

De terugweg verloopt verder richting Klarenbeek. Door de Klarenbeekse Hooilanden komen we weer bij het vertrekpunt.