Op de Herenhul, een wat afgelegen heuveltop in het Engelanderholt, vlak achter het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn, herinnert een zwerfsteen aan het roemrijke verleden van deze plek.  Hier werd in de late middeleeuwen recht gesproken, hier vergaderden de hertog van Gelre met edelen, ridders en afgevaardigden van de Gelderse steden.

Bruggelen en De Krim

MENU
Home
Programma
Tochten per vertrekpunt
 

programma 2020: woensdag 17juni
   
bijdrage: € 2,50 per persoon
   
karakteristiek: Dagtocht van ca. 40 km over verharde en soms onverharde wegen en paden door heuvelachtig gebied
   

globale route:

Apeldoorn - Bruggelen - Het Leesten - Ugchelen - Hoog Buurlo - Hoenderloo - Beekbergen - Apeldoorn
   
vertrek: om 10.00 uur op parkeerplaats Dubbelbeek/
nabij Zwembad Aquacentrum Malkander, Dubbelbeek 56
klik hier voor kaart en route naar het vertrekpunt
 
   
beschrijving: We fietsen eerst naar Engeland (buurtschap bij Beekbergen!), waar we een kei bezoeken waar vroeger rechtszittingen gehouden werden. Via het bosgebied Bruggelen rijden we verder richting Het Leesten. Bij de kiosk op Het Leesten stoppen we voor de koffiepauze.

Vervolgens stijgen we geleidelijk via een mooi door de bossen lopend fietspad naar Hoog Buurlo. Vervolgens rijden we op het Dabbelosepad over de Hoogbuurlose heide en langs een zandverstuiving. Daarna buigen we af naar de Ossenweg, waar we het natuurtheater van Staatsbosbeheer aandoen. Daar houden we de lunchpauze.

We vervolgen onze weg naar Hoenderloo, waar we via het terrein van de Hoenderloo Groep naar de Heldringkerk rijden. We gaan verder langs heuvels en door dalen richting Beekbergen. We pauzeren bij Camping 't Spoek.

Na de pauze fietsen we door het bosgebied zuidelijk van Beekbergen om terug te keren naar het vertrekpunt.