Home   Programma   Deelname   Tochten per
vertrekpunt
  Over het
Fietsgilde
  Actueel   Contact
& links
 

Met het Fietsgilde Apeldoorn

kom je nog eens ergens!


Deelname  
U bent van harte welkom om aan een tocht deel te nemen. Aanmelding vooraf is niet nodig. Wij verzoeken u zich vůůr de start bij het vertrekpunt van de tocht te melden bij de kassier. Deze is herkenbaar aan een geel veiligheidshes.

De routes zijn over het algemeen goed te rijden op een elektrische fiets. Indien dat niet het geval is, staat het bij de tocht vermeld.
De routes zijn niet geschikt om te rijden met een scootmobiel. Personen op een scootmobiel kunnen daarom niet aan de tochten deelnemen.

 

Er wordt in een rustig tempo gefietst van ca. 15 km/uur. Onderweg zijn voldoende rustpauzes. De tochten hebben een recreatief karakter en zijn niet echt zwaar, maar gaan soms wel over onverharde fietspaden en wegen.

De kosten bedragen meestal € 2,50 per persoon per tocht en zijn te voldoen bij het vertrekpunt.
Bij tochten met een pontovervaart vragen wij een bijdrage van € 0,50 per overvaart.
Dus voor een tocht met heen en terugovervaart per pont € 1,00 extra dus in totaal € 3,50.
De exacte kosten worden bij alle tochten apart aangegeven op de betreffende pagina op deze website.

De dagtochten beginnen om 10.00 uur, behalve de Sylvestertocht eind december die om 10.30 uur vertrekt.
De middagtochten vertrekken om 13.30 uur.
Tussen 16.00 en 17.00 uur zijn we weer terug bij het vertrekpunt.

We fietsten niet bij extreem weer. Als op www.knmi.nl code oranje/rood gemeld wordt voor de provincie Gelderland, gaat de fietstocht niet door

Een lunchpakket en drinken voor onderweg dient u zelf mee te nemen. In veel gevallen is er geen horeca op de route.

Wie met de fiets achterop de auto naar het vertrekpunt komt vindt daar voldoende gratis parkeergelegenheid voor de auto.

Alle gegevens over de tochten, zoals vertrekpunt, afstand, globale route etc. staan vermeld op de betreffende informatiepagina's. Ga hiervoor naar de pagina Programma (overzicht op datum) of de pagina Tochten per vertrekpunt.

U fietst in een groep van ca. 15 - 20 personen onder leiding van een gids. Deelname is voor eigen risico. Dat geldt zowel voor uw eigen veiligheid als voor uw aansprakelijkheid t.o.v. de andere deelnemers en het overige verkeer. Stichting Fietsgilde Apeldoorn en/of de daaraan verbonden medewerkers en vrijwilligers kunnen nimmer aansprakelijk gesteld worden voor welke gebeurtenis of omstandigheid dan ook.

Hoewel wij in geval van pech zullen proberen u weer op weg te helpen, bent u zelf verantwoordelijk voor de conditie van uw fiets. Wij adviseren berijders van een elektrische fiets een verzekering af te sluiten die ophaalservice biedt in geval van pech. Uw fietsspecialist heeft hierover meer informatie.

Routebeschrijvingen en overige informatie zijn eigendom van Stichting Fietsgilde Apeldoorn en kunnen niet aan derden ter beschikking gesteld worden.

Stichting Fietsgilde Apeldoorn heeft geen winstoogmerk. De financiŽle bijdragen zijn bestemd voor dekking van de kosten van de organisatie.

 
   


Giant Store Van Hest Tweewielers

Klik op een logo voor meer informatie over onze sponsors of ga naar de pagina 'Over het Fietsgilde'